Бинарен открит урок в VII „б“ клас

На 24.10.2019 г. се проведе бинарен урок по география и ИТ в седми клас на тема: „С география и ИТ на пътешествие из природните зони на Европа“.

Урокът бе иновативен, учениците достъпваха материалите с таблети и телефони в създадената от г-жа Иванова за тях електронна класна стая. Разделени на два отбора: „Фиорди“ и „Балкана“, те решаваха задачи; характеризираха природни зони; използваха Google maps, за да открият национални паркове и резервати; сканираха QR кодове и пътешестваха из Европа. Накрая всеки от отборите, използвайки изображение на карта, трябваше да направи маршрут върху нея и създаде туристическа реклама до желана европейска дестинация.

Гости на урока бяха учители и ученици от иновативно ОУ „Христо Ботев“ гр. Кюстендил, от СУ „Христо Смирненски“ гр. Койнаре по повод изпълнение на проект по НП „Иновации в действие“ и учители и ръководството на ОУ „Васил Левски“ гр. Кнежа.

Гостите гледаха клипове и презентации по темата, докато учениците решаваха задачите.

Победител стана отбор „Балкана“ с 32 точки срещу отбор „Фиорди“ с 21 точки.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Радващо е, че задачата не приключи дотук и отбор „Фиорди“ представи на следващия ден своята карта оригинално аранжирана.
Вижте я и вие:

 

Поздравления, мили момичета и момчета!
Вие показахте, че уроците не свършват с биенето
на звънеца! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *