МОЯТА ВИРТУАЛНА БИБЛИОТЕКА

В публикацията са включени сайтове, които предоставят електронни книги за сваляне и четене. Някои от тях изискват регистрацията Ви, а други не. Предлага се и различен формат на книгите за изтегляне, според вида на устройството, на което ще ги свалите и четете.

В библиотеката има и презентации, които можете да ползвате.

Запознайте се предварително с информация                                за всеки конкретен сайт.

ПРИЯТНО ЧЕТЕНЕ!

ПРЕЗЕНТАЦИИ

Кръвотечение и кръвоспиране

http://readbg.com/

Сайтът е прекрасен източник на безплатни електронни книги на български език. Той предлага лесна навигация и бързо откриване на интересни заглавия. Не се изисква регистрация, за да го ползвате ,можете  да търсите само по автори.


https://www.slovo.bg/

Виртуална библиотека „Словото“ си е поставила за цел да публикува в интернет всички значими произведения на бъл­гар­ската лите­ратура.


https://www.booksbg.org/

Сайтът предлага добра навигация и възможност за намиране на това, което търсите. Книгите са разпределени по категории, като всяка книга е придружена с описание, рейтинг и коментари. Изисква се  регистрация за някои от книгите, други можете да изтеглите, без да се регистрирате.


virtualnabiblioteka.com

Сайтът предлага отличен интерфейс и категории, по които лесно можете да откриете книгата, която ви интересува.


https://chitanka.info/

Един от най популярните сайтове за електронни книги, в който можете да търсите по азбучен ред, по автор или по творба. В една от секциите: речник, има възможност да проверите значението на думи, които не са ви познати. А ако искате да получите подробна информация за новите книги и инициативи, посетете форума.

************************************************************************

Романи и повести за деца в сайта – на този адрес:

https://chitanka.info/books/category/romani-i-povesti-za-deca

*************************************************************************

Читанка – Библиотека за ученика 

(по класове)

**************************************************************************

Приказки


detstvoto.net

Любимите книги от детството.


liternet.bg

В сайта има много поезия и художествена литература,  подредени в следните категории: художествена литература, култура и изкуствознание, хуманитарни и социални изследвания, фолклор и митология.



Издателство “Либра Скорп”

Меридиан 27 – Електронно списание за литература


OnlineComputerBooks 

Сайтът предлага безплатни книги за компютърни науки, информационни технологии, интернет, бизнес, маркетинг, математика, физикa.


Free-eBooks

Онлайн сайт, където освен безплатни електронни книги, ресурси и автори, можете да изтеглите безплатни списания или представите своя собствена електронна книга. Трябва да сте регистриран потребител, за да получите достъп до онлайн библиотеката, но регистрацията е безплатна.


Нашето детство


LiterNet
Електронна библиотека



http://digitalkidz.eu/e-books

Безплатни електронни книги и наръчници с ценни съвети за родители и учители на „дигиталните деца“. Приложими идеи за детско развитие в домашни условия и ревюта на мобилни приложения за деца и родители.


аудио книги