11 предложения за използване на телефоните в училище!

От дълго време се говори за използване на телефоните активно в час, но това да бъде конструктивно, а по възможност и забавно. Ето няколко предложения за това. Може би сте пробвали повечето, но може да се получи една добра обмяна на опит 

  1. Не разпечатвайте, а правете PDF файлове, който може да изпратите на учениците. Това е идеално решение за работни листове или казуси.
  2. Не ви е нужен проектор! Споделяйте презентациите с учениците си или анализирайте изображения чрез телефоните. С проектора вече не сме “интересни”.
  3. Използвайте жокер “обади на родител (приятел)”, когато имате работа в екип. Така ангажираме и родителите, когато учениците трябва да намерят решение на проблем или отговор на задача.
  4. Използвайте образователни игри на телефоните в час (Kahoot, Quizizz)
  5. Изисквайте да споделят домашните си или готовите задачи на облачна система.
  6. Използвайте ClassDojo – мотивира учениците с точките, които можете да давате при верен или грешен отговор, защото при определен брой точки може да има стимулиращо последствие.
  7. Направете Facebook страница като задание, когато изучавате определен материал.
  8. Използвайте ги за изследване в час. Ако знаете къде има подходящи документи, изображения, обяснение и т.н. Дайте линкове на учениците и нека те сами открият информацията и изпълнят задачите към тях.
  9. Водете график на контролни или събития, използвайки календар. С въвеждане на нужните “подсещания”, учениците няма да забравят кога, какво предстои.
  10. School planner – Прекрасно безплатно мобилно приложение, което Ви дава възможност да планирате задачите, часовете и работата си. Можете да го използвате не само за лични цели, а и за училищни цели като цяло. Можете да го конфигурирате както пожелаете и да ви подсеща за предстоящите събития, часове или задачи.
  11. Educreations и LiveBoard – Приложения, които Ви дават възможност да направите интерактивна дъска на таблета или телефона си и да я споделите с телефоните или таблетите на учениците в реално време. Особеност тук е, че Educreations е достъпен само за продуктите на Apple. LiveBoard Ви дава почти същите възможности, затова приложенито е една добра алтернатива и е достъпно както за Apple, така и за Android. Можете да позволите на учениците да работят едновременно с вас вътху дъската като заредите различни материали. И двете приложения са направени, така че да са лесни за използване.

източник:https://azuchitelqt.com/2018/05/29/%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B8-gsm-%D0%B2-%D1%83%D1%87%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%89%D0%B5-%D0%B2-%D1%87%D0%B0%D1%81/