Участие на ученици в среща – дискусия „Животът и делото на Левски“

Изключително емоционално премина срещата-дискусия на тема „Животът и делото на Левски“, организирана от Община Кнежа на 19.02.2019 г., на която присъстваха и ученици от ОУ“В. Левски“.

Специален гост беше г-жа Христина Богданова – една от преките наследници на Апостола. Тя  запозна присъстващите с вълнуващи разкази и семейни истории от живота на Левски. Учениците проявиха интерес и зададоха множество въпроси, на които г-жа Богданова разказа с чувство на гордост и умиление пред паметта на Дякона.
Програмата започна с изпълнението на малката Никол Пахарска- ученичка от училището, която рецитира стихотворението „Левски“. Иван Първановски от седми „а“ кл.беше подготвил и представи интересна презентация с биографични данни за Апостола и делото му. Беше прожектиран  филма „1982“, отразяващ последната година от живота на Левски. Г-жа Мария Деянова – директор на Исторически музей гр. Карлово  запозна присъстващите с подробни исторически факти за родното място, семейството и революционната дейност на Васил Левски.

Вижте кадри от срещата: