Работа с изображения

Обобщителен урок

1 задача:

Работа с инструменти за маркиране, преместване и въвеждане на текст.

Отваря се файл zad1. Изтегля се в компютъра. Дадени са обекти и текст. Трябва да се наредят обектите над текста, който ги описва. Полученият файл запишете в папката Ви.


2 задача:

В зад.2 отново имаме обекти, които първо трябва да се разпределят в 4 групи групи – ТРИЪГЪЛНИК, ЧЕТИРИЪГЪЛНИК, КРЪГ, ДРУГИ и после  напишете под всяка текста, който определя вида на фигурите.

Отворете файла zad 2, изтеглете го, извършете действията и готовия файл отново запишете в папката ви.


3 задача:

Отворете файла zad 3, изтеглете го на работния си плот и оцветете изображението по посочения начин. Съхранете файла в работната ви папка.


 

 

 

 


4 задача:

Работният файл  в zad 4 представлява ½ част от обект. Трябва да изтеглите изображението, да го отворите в програмата Paint,  копирате и поставите тази част в работното поле  и използвайки прозрачна селекция, да я завъртите и сглобите за получаване на цялото изображение, което да запишете в работната си папка.


5 задача:

Работа с инструменти за рисуване със свободна ръка.

Задачата се състои в свързване на точки, отговарящи на числата от 1 до  130 с цел получаване на изображение на октопод  и запълването му с цвят по пример на шаблонa и запазване на готовото изображение.

Отваряне на файла – тук

Изтеглете изображението и извършете посочените действия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *