Откриване на STEM центъра

Нашият STEM център свързва кабинет, хранилище и прилежащия коридор с обща площ 100 кв.м. в общо пространство. На тази площ съществуват различни зони – за екипна работа по решаване на творчески задачи и реализация на проекти, за презентиране, за развлекателни дейности и игри: с модулни маси и столове, с лабораторен остров, мивка, камина, мебели за групова работа и мебели за складиране със свободен достъп, с меки мебели и кътове за усамотяване, стая с контролиран достъп за учители (с метален шкаф за съхранение на химически химикали и мебели).
Към тази среда сме добавили Chromebook устройства интерактивен дисплей, „умни“ чинове с вградени чипове,бяла дъска с Chromecast.
В STEM центъра ще се работи по човекът и природата, химия и ООС, физика и астрономия, биология и ЗО, география и икономика, математика, информационни технологии и предмети от начален етап на обучение.

В деня на 90 – годишния юбилей на училището  Директорът – г-жа Таня Цуцуманова и Кметът на Община Кнежа – г-н Илийчо Лачовски в присъствието на Председателя на Обществения съвет към училището г-жа Капка Митева прерязаха лентата и откриха новия център в присъствието на учители и ученици от училището в деня на юбилея.
Гостите бяха посрещнати с питка с мед, след което с интерес разгледаха новоизградения STEM център.
Кадри от откриването на центъра:
Факт са и първите проведени уроци: интердисциплинарни по ЧП и география и икономика в 5 кл. и иновативни уроци по природни науки.
Учениците са заинтригувани, работят с интерес и проявяват активност в работата си.
Кадри от работа на учениците в центъра:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *