Дейности по НП „Иновации в действие“ 2021-2022 г.

Виж брошура:

Мобилност:

„Разлог – Кнежа, Кликач- Кнежа, Драгоево – Кнежа

На 27.04.2022 г. в Иновативно ОУ „Васил Левски“ гр. Кнежа стартира мобилност по НП „Иновации в действие“ за периода 27.04-30.04.2022 г. с участието на Иновативно НУ „Яне Сандански“, гр. Разлог, ОУ „Христо Ботев“ с. Кликач и ОУ “ Св. Св. Кирил и Методий“ с. Драгоево.

Ден първи от мобилността
Тържествено посрещнахме гостите с питка и мед, директорът на училището г- жа Таня Цуцуманова и заместник кмета на Община Кнежа г-жа Капка Митева, ги поздравиха, а след това наблюдавахме урок на учениците от IV клас на тема: „Билки“; Учениците ни разказаха за определени билки, а после разделени на екипи, си избраха гост като член във всеки екип и заедно засадиха мащерка, риган, лавандула и мента в сандъчета.
Накрая гостите получиха символични подаръчета-борканчета с мед и пакетчета с липов чай.
Кадри от срещата:
Ден втори от мобилността по НП „Иновации в действие“:.
Денят започна с представяне на презентация на тема „Иновативно училище Васил Левски“ – училище на 21 век. 90 години история, опит и новаторство“. Гостите посетиха Метеорологична станция – гр.Кнежа, където бе представен урок “ Професия метеоролог“, а първокласниците направиха вятърни въртележки. Гостите разгледаха Институт по царевицата и пречиствателна станция – гр.Кнежа. Те присъстваха на занятие на клуб “ Млади еколози“.
Програмата за деня завърши с посещение на Исторически музей – гр.Кнежа.
***
Урок на първокласниците в метеорологична станция гр. Кнежа

***

На 28.04.2022 г. второкласниците от клуб „Приятели на природата“ от Иновативно OУ „Васил Левски“ проведоха изнесен урок в пречиствателна станция за отпадъчни води в Кнежа. Те следваха пътя на водата от постъпването й в съоръжението, през различните стъпки от процеса на пречистване, та чак до лабораторията, в която всеки ден се проверява качеството на пречистената вода, която се влива в река Гостиля. Те видяха как тя преминава през три етапа – механично и биологично пречистване, обеззаразяване и обработка на утайките. Разбраха защо е важно да пестим водата и какво може да направи всеки от нас за природата.

Ден трети по НП „Иновации в действие“:
Денят започна с урок в различна образователна среда по география и икономика на тема: „Да докоснем Африка“. Учениците от 5 а и 5 б клас показаха своите знания за Африка, като решаваха кръстословици, правиха маски, имитираха африкански животни, танцуваха, спортуваха и садиха цветя, разделени в отбори „Масаи“ и „Бушмени“. Имаше жури от гостите, имаше победители, а участниците получиха сертификати от г-жа Цуцуманова за активно участие.Един много емоционален урок -състезание. Присъстваха и ученици от НУ“Кнежица“, които гледаха с интерес, после изпълняваха задачи, участваха в състезание и също получиха сертификати за работата си. После гостите разгледаха училището -домакин.
Следобяд присъствахме на урок „Земята, която ни храни“ с учениците от трети клас, проведен в Колендро ЕООД – гр.Кнежа.
Кадри  от интересния и вълнуващ урок на тема „Земята, която ни храни“ с любезното съдействие и гостоприемство на фирма КОЛЕНДРО – ЕООД гр. Кнежа

Мобилността завърши с обсъждане на разгледаните уроци и събеседване на участниците по повод предизвикателствата пред образованието и иновативните училища днес.

На прощаване  засадихме на дръвчета за оформяне на „Алея на приятелството“ и си обещахме бъдещо сътрудничество и приятелски посещения и комуникация.

Мобилност: „Кнежа – Разлог“

Мобилност на учители от Иновативно ОУ „Васил Левски“ гр. Кнежа в НУ „Яне Сандански“ гр. Разлог по НП „Иновации в действие“.
Наблюдавахме уроци: в първи клас – за пчелите, урок за Кирил и Методий във втори клас и по КМ в трети клас.
Видяхме и нещо уникално  – кошер в класната стая.
Вижте кадри от посещението:
Това е кошера. Повече за идеята може да научите тук. 
Засадихме дръвчета.
Участвахме в обсъждане на идеи
„за позитивно образование в училище.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *